Μεγάλη δημοπρασία κεραμικών του Πικάσο από τον οίκο Sotheby\'s

  Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, 17:37

Την πώληση ιδιωτικής συλλογής στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερα από 100 κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's του Λονδίνου. Η δημοπρασία θα γίνει στις 19 Μαρτίου. Καθένα από τα κομμάτια κοστολογείται από 2.000 έως 30.000 λίρες.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου, αυτά τα γεμάτα χαρακτήρα πιάτα, μπολ και βάζα που μεταμορφώθηκαν από τον Πικάσο σε κουκουβάγιες, κατσίκες, άντρες, γυναίκες, ταύρους και ψάρια και φτιάχτηκαν στο φημισμένο εργαστήριο κεραμικής Μαντούρα αντιπροσωπεύουν την ολοκλήρωση του πειραματισμού του καλλιτέχνη με το συγκεκριμένο είδος τέχνης.

Η δημοπρασία του οίκου Sotheby's συμπίπτει χρονικά με τη μεγάλη έκθεση «Κεραμικά του Πικάσο: Τα δώρα της Ζακλίν στην Βαρκελώνη» που πραγματοποιείται στο Μουσείο Πικασό στην Βαρκελώνη, τα εκθέματα της οποίας δωρίστηκαν στο μουσείο από τη σύζυγο του Πικάσο, Ζακλίν.

Παράλληλα με τα κεραμικά του Πικάσο, η δημοπρασία αυτή, από συλλογή ιδιοκτήτη, θα περιλαμβάνει επιλογή από γνωστά έργα των Πικάσο, Μιρό, Γουόρχολ, ενώ θα συμπίπτει με τη δημοπρασία του οίκου Sotheby's "Old Master, Modern and Contemporary Prints", που γίνεται κάθε δυο χρόνια, και η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου.

Πηγή: TA NEA