Διονύσης Παπαγιαννόπουλος —  Εργογραφία

Φιλμογραφία

  • Παιδιά της Αθήνας (1947)
  • Ματωμένα Χριστούγεννα (1951)
  • Ο άνεμος του μίσους (1954)
  • Το ποντικάκι (1954)   
  • Το σταυροδρόμι του πεπρωμένου (1954)
  • Στέλλα (1955)
  • Τζο ο τρομερός (1955)
  • Dva zrna grozdja (Για δυο ρώγες σταφύλι, 1955)
  • Όπου φτώχεια και φιλότιμο (1957)
  • Τα τρία παιδιά βολιώτικα (1957)
  • Της τύχης τα γραμμένα (1957)
  • Μια ζωή την έχουμε (1958)
  • Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)
  • Οιδίπους Τύραννος (1958)
  • Χαρούμενοι αλήτες (1958)
  • Ένας βλάκας και μισός (1959)  
  • Επιστροφή από το μέτωπο (1959)
  • Η Λίζα τόσκασε (1959)
  • Μπουμπουλίνα (1959)
  • Ο Αλή πασάς και η κυρα-Φροσύνη (1959)
  • Ο Γιάννος και η Παγώνα (1959)
  • Φτώχεια και αριστοκρατία (1959)
  • Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959)
  • Ο Ηλίας του 16ου (1959)    
  • Ερωτικές ιστορίες (1959)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1960)
  • Αμαρτωλά νιάτα  (1960)
  • Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
  • Μια του κλέφτη (1960)
  • Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960)
  • Το μεγάλο κόλπο (1960)
  • Το νησί της αγάπης (1960)
  • Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1961)
  • Έξω οι κλέφτες (1961)
  • Μυρτιά (1961)
  • Ήρθες αργά (1962)
  • Άγγελοι του πεζοδρομίου (1962)
  • Αγνή κι ατιμασμένη (1962)
  • Εξομολόγηση μιας μητέρας (1962)
  • Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962)
  • Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
  • Παγίδα (1962)  
  • Ποτέ δε σε ξέχασα (1962)
  • Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
  • Το κορίτσι του λόχου (1962)
  • Ένας ντελικανής (1963)
  • Η ψεύτρα (1963)  
  • Ο αδελφός μου ο τροχονόμος
  • Ο κος πτέραρχος (1963)
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963)
  • Το γέλιο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1963)
  • Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963)
  • Αλύγιστη στη ζωή (1964)
  • Αν έχεις τύχη (1964)  
  • Δις διευθυντής (1964)
  • Η βίλλα των οργίων (1964) 
  • Η σωφερίνα (1964)
  • Λόλα (1964)    
  • Ο γυρισμός της μάνας (1964)
  • Οι νταήδες (1964)
  • Εξιλέωση (1965)
  • Κάνε με πρωθυπουργό (1965)
  • Μερικές το προτιμούν χακί (1965)
  • Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)
  • Φτωχός εκατομμυριούχος (1965)
  • Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
  • Φωνάζει ο κλέφτης (1965)    
  • Τζένη Τζένη (1966)
  • Αχ και να 'μουν άντρας (1966)
  • Διπλοπεννιές (1966)
  • Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
  • Ο ξυπόλητος πρίγκηψ (1966)
  • Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις (1966)
  • Οι κυρίες της αυλής (1966)
  • Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966)
  • 5.000 ψέμματα (1966)
  • Φουσκοθαλασσιές (1966)
  • Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
  • Γαμπρός απ' το Λονδίνο (1967)
  • Για την καρδιά της ωραίας Ελένης (1967)
  • Έρωτες στη Λέσβο (1967)
  • Η παιχνιδιάρα (1967)
  • Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
  • Ο αχόρταγος (1967)
  • Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)
  • Για ποιόν χτυπά η... κουδούνα  (1968)
  • Γοργόνες και μάγκες (1968)
  • Δόκτωρ Ζι-Βέγγος (1968)
  • Έμπαινε Κίτσο (1968)
  • Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968)
  • Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968)    
  • Η αρχόντισσα κι' ο αλήτης (1968)
  • Ο Μικές παντρεύεται (1968)
  • Ο ψεύτης (1968)
  • Οικογένεια Χωραφά (1968)
  • Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
  • Το κανόνι και τ' αηδόνι (1968)
  • Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
  • Για ένα ταγάρι δολάρια  (1969)
  • Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969)
  • Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)
  • Νυφοπάζαρο (1969)
  • Ξύπνα κορόιδο (1969)
  • Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα (1969)
  • Ο γόης (1969)
  • Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά (1970)
  • Ένας χίππυς με τσαρούχια (1970)
  • Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
  • Νάτανε το 13 νάπεφτε σε μας (1970)
  • Ο απίθανος (1970)
  • Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
  • Ο τρελλός της πλατείας Αγάμων (1970)
  • Όμορφες μέρες (1970)
  • Τρελά κορίτσια απίθανα αγόρια (1970)
  • Διακοπές στην Κύπρο μας (1971)
  • Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
  • Η ζαβολιάρα (1971)    
  • Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)
  • Ξένοιαστος παλαβιάρης (1971)
  • Αν ήμουν πλούσιος (1972)
  • Λυσιστράτη (1972)
  • Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972)
  • Ο Πατούχας (1972)   
  • Πιο τρελλός κι' απ' τους τρελλούς (1972)
  • Υπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί (1972)
  • Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1973)
  • Ο τσαρλατάνος (1973)
  • Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
  • Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977)
  • Καθένας με την τρέλλα του (1980)
  • Κορόιδο Ρωμιέ (1981)
  • Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)

Τηλεοπτικές σειρές

  • Ο Θωμάς και ο Χατζηθωμάς (1973, ΕΙΡΤ)
  • Ο κουσούρης (1973, ΥΕΝΕΔ)
  • Λούνα Παρκ (1974-1981,  ΕΙΡΤ)
  • Η μεγάλη παρέλαση (1979, ΕΡΤ)
  • Τ' ανάποδα (1981, ΕΡΤ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ