Ντίνος Ηλιόπουλος
1915 – 2001

Εργογραφία

Φιλμογραφία

  • Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)
  • Μαντάμ Σουσού (1948)
  • Διαγωγή... μηδέν! (1949)
  • Οι απάχηδες των Αθηνών (1950)
  • Τα αρραβωνιάσματα (1950)
  • Προ παντός... ψυχραιμία (1951)
  • Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951)
  • Ο γρουσούζης (1952)
  • Ο πύργος των ιπποτών (1952)
  • Εύα (1953)
  • Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954)
  • Νυχτερινή περιπέτεια (1954)
  • Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
  • Γλέντι λεφτά κι αγάπη (1955)
  • Τζο ο τρομερός (1955)
  • Ο Δράκος (1956)
  • Της τύχης τα γραμμένα (1957)
  • Κάθ' εμπόδιο για καλό (1958)
  • Μέλπω (1958)
  • Μια λατέρνα μια ζωή (1958)
  • Τέσσερις νύφες και ένας γαμπρός (1958)
  • Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης (1959)
  • Γαμήλιες περιπέτειες (1959)
  • Να πεθερός, να μάλαμα! (1959)
  • Φτώχεια και αριστοκρατία (1959)
  • Καλημέρα Αθήνα (1960)
  • Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)
  • Οικογένεια Παπαδοπούλου (1960)
  • Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960)
  • Τρεις κούκλες κι' εγώ! (1960)
  • Χριστίνα (1960)
  • Ζητείται ψεύτης (1961)
  • Η κυρία του κυρίου (1962)
  • Ο ατσίδας (1962)
  • Μερικοί το προτιμούν κρύο (1963)
  • Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963)
  • Παλληκαράκια της παντρειάς (1963)
  • Κάτι να καίει (1964)
  • Οι κληρονόμοι (1964)
  • Το δόλωμα (1964)
  • Φωνάζει ο κλέφτης (1965)
  • Ότι λάμπει είναι χρυσός (1966)
  • Να ζη κανείς ή να μη ζη (1966)
  • Οι κυρίες της αυλής (1966)
  • Η κοροϊδάρα (1967)
  • Ο ανακατωσούρας (1967)
  • Ο γεροντοκόρος (1967)
  • Ο κόσμος τρελλάθηκε (1967)
  • Ο σατράπης (1967)
  • Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
  • Ο πιο καλός ο μαθητής (1968)
  • Ο Στρατής παραστράτησε (1969)
  • Ο θαυματοποιός (1969)
  • Νάτανε το 13 νάπεφτε σε μας! (1970)
  • Ο ντιρλαντάς (1970)
  • Οι 4 άσσοι (1970)
  • Οι εκβιασταί (1972)
  • Συμμορία εραστών (1972)
  • Οι φανταρίνες (1979)
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979)
  • Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)
  • Ο ποδόγυρος (1980)
  • Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα (1980)
  • Ένας κοντός θα μας σώσει (1981)
  • Γκαρσονιέρα για δέκα (1981)
  • Κατάσκοπος Νέλλη (1981)
  • Μια φορά και ένα καιρό (1981)
  • Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981)
  • Απίθανοι αλλοιώτικοι κι ωραίοι (1982)
  • Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
  • Ξυπόλητα... καμάκια (1982)
  • Ο αυτάκιας (1982)
  • Άγριες πλάκες στα θρανία (1983)
  • Δάσκαλε τι δίδασκες (1983)
  • Μια παπαδιά στα μπουζούκια (1983)
  • Στα σαγόνια της εφορίας (1983)
  • Άλλος για τον Παράδεισο (1984)
  • Αδέξιος εραστής (1984)
  • Και κλάααμα... στα σχολεία (1984)
  • Ροκάκιας την ημέρα... το βράδυ καμαριέρα (1984)
  • Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο3 (1984)
  • Κορίτσια για... τσίμπημα (1985)
  • Μια παπαδιά στα μπουζούκια Νο2 (1985)
  • Τα τούβλα (1985)
  • Ο ιππότης της λακούβας (1986)
  • Ο μελισσοκόμος (1986)
  • Πόντιος είμαι ότι θέλω κάνω (1987)
  • Υπέρ επείγον (1989)
  • Ράδιο Μόσχα (1996)

Τηλεοπτικές εμφανίσεις

  • Ο Ντίνος στη χώρα των θαυμάτων (1972, ΥΕΝΕΔ)
  • Ο ανθρωπάκος (1972, ΥΕΝΕΔ)
  • Ο Θωμάς και ο Χατζηθωμάς (1973, ΕΙΡΤ)
  • Η μεγάλη παρέλαση (1979, ΕΡΤ)
  • Τα ξύλινα σπαθιά (1983, ΕΡΤ)
  • Βραδυά επιθεώρησης (1984, ΕΡΤ)
  • Σχεδόν τίποτα... Σχεδόν κανείς (1985, ΕΡΤ)
  • Κουφώματα (1988, ΕΤ2)
  • Η ιστορία της κωμωδίας (1990, ΑΝΤ1)
  • Αξιότιμοι κύριοι (1991, ΕΤ1)
  • Δέκα μικροί Μήτσοι (1992, Mega)
  • Πάτερ ημών (1995, ΑΝΤ1)
  • Πάτερ ημών: Καληνύχτα παππού (1995, ΑΝΤ1)
  • Το παλτό (1996, ΕΤ2)
  • Η ζωή που δεν έζησα (1998, Mega)

Βιντεοταινίες

  • Πηδάτε γιατί χαθήκαμε (1984)
  • Ένα τραγούδι θα σου πω (1985)
  • Κλεφτρόνια της πλάκας (1985)
  • Μια νύφη για όλους (1985)
  • Ο ιππότης της λιγούρας (1985)
  • Σούπερ σταρ για κλάματα (1986)
  • Στον πυρετό της δόξας και της λόξας (1986)
  • Για μια χούφτα εκατομμύρια (1987)
  • Ελεήστε γιατί χανόμαστε (1987)
  • Κατάσκοποι της συμφοράς (1987)
  • Μας τελείωσες (1988)
  • Πως τη λεν τη βαζελίνη τούρκικα (1988)
  • Κλέψαν τα δις την κάλπη να δεις (1989)
  • Οι τελευταίοι Πασοκράτορες (1989)
  • Τα πήρες όλα και έμεινες (1989)

Εμφανίσεις στο Εθνικό Θέατρο

  • «Αμφιτρύων» του Πλαύτου, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού (1977), ως Ερμής και Σωσίας.
  • «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού (1978), ως Συγγενής.
  • «Εκκλησιάζουσαι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού (1981), Βλέπυρος.
  • «Μακμπέθ» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού (1981), ως Πορτιέρης.
  • «Συζυγικές σκηνές» του Ζορζ Φεντό, σε σκηνοθεσία Στέλιου Παπαδάκη(1982) , ως Λουκιανός.