Κατερίνα Γώγου
1940 – 1993

Εργογραφία

Φιλμογραφία

  • Ο άλλος (1952)
  • Δράκουλας & Σία (1959)
  • Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959)
  • Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960)
  • Εφιάλτης (1961)
  • Το έξυπνο πουλί (1961)
  • Παιδί της πιάτσας (1961)
  • Νόμος 4000 (1962)
  • Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)
  • Τα κοθώνια του θρανίου (1962)
  • Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)
  • Ανήσυχα νιάτα (1963)
  • Η ψεύτρα (1963)
  • Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη (1963)
  • Παλληκαράκια της παντρειάς (1963)
  • Τα παλιόπαιδα (1963)
  • Άπονη ζωή (1964)
  • Γάμος αλά ελληνικά (1964)
  • Δεσποινίς διευθυντής (1964)
  • Μας ενώνει ο πόνος (1964)
  • Το κορίτσι της Κυριακής (1964)
  • Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
  • Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)
  • Φτωχολογιά (1965)
  • Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
  • Ο τρελός τα 'χει τετρακόσια (1968)
  • Η θυσία μιας γυναίκας (1969)
  • Η ωραία του κουρέα (1969)
  • Πληγωμένα νειάτα (1969)
  • Αγάπη για πάντα (1970)
  • Τρελά κορίτσια απίθανα αγόρια (1970)
  • Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
  • Ναι μεν, αλλά (1972)
  • Υπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί (1972)
  • Το βαρύ πεπόνι (1977)
  • 1922 (1978)
  • Παραγγελιά (1980)
  • Όστρια, το τέλος του παιχνιδιού (1984)

Τηλεοπτικές σειρές

  • Λέσχη μυστηρίου (1976, ΕΡΤ)
  • Δώδεκα και τέταρτο ακριβώς (1976, ΕΡΤ)

Ποίηση

  • Τρία κλικ αριστερά (1978)
  • Ιδιώνυμο (1980)
  • Το ξύλινο παλτό (1982)
  • Απόντες (1986)
  • Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών (1988)
  • Νόστος (1990)
  • Με λένε Οδύσσεια (2002)
  • Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε: Ποιήματα 1978-2002 (2013)