Όσιος Ακεψιμάς

Σύρος αναχωρητής, η μνήμη του οποίου τιμάται από τη χριστιανική εκκλησία στις 3 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ακεψιμάς.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ακεψιμάς έζησε για εξήντα χρόνια σ’ ένα μικρό σπίτι, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους. Ήταν αποκλειστικά προσηλωμένος στην προσευχή του προς τον Θεό. Τρεφόταν με μουλιασμένες φακές και μια φορά την εβδομάδα έπινε νερό από παρακείμενη πηγή. 

Πενήντα μέρες προ του θανάτου του, προαισθάνθηκε το τέλος του και επέτρεψε τις επισκέψεις στο σπίτι του, δίνοντας την ευλογία του στους πιστούς. Ανάμεσα στους επισκέπτες του ήταν και ο τοπικός επίσκοπος, ο οποίος του προσέφερε το αξίωμα της ιεροσύνης. Ο Ακεψιμάς το δέχθηκε μόνο επειδή σε λίγο θα πέθαινε, γιατί διαφορετικά το θεωρούσε αβάσταχτο φορτίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

 Αγία Άννα

4 Αγία Άννα

Η μητέρα της Θεοτόκου. Αν και δεν αναφέρεται σε κανένα βιβλίο της Καινής Διαθήκης, η Άννα κατέχει περίοπτη θέση στην ευσέβεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ιωσήφ Στάλιν

8 Ιωσήφ Στάλιν

Σοβιετικός κομμουνιστής ηγέτης, που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη Σοβιετική Ένωση από το 1924 έως το 1953. Άσκησε, πιθανώς, την πιο απόλυτη πολιτική εξουσία από κάθε άλλη προσωπικότ…Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 3 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ