Τζένυ Μακ Ντακ

Χάρτινη ηρωίδα της Ντίσνεϊ, δημιουργία του ιταλού κομίστα Ρομάνο Σκάρπα (1927-2005). Η Τζένυ Μακ Ντακ (Brigitta MacBridge το πρωτότυπο όνομά της στ’ αγγλικά) είναι μονίμως ερωτευμένη με τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος, όμως, δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά της.

Η Τζένυ, μία ανθρωπόμορφη πάπια του κόσμου των Ντακ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κόμικ-στριπ του ιταλικού περιοδικού «Topolino» (Ο Μίκυ Μάους στα ιταλικά) στις 24 Ιουλίου 1960. Έχει ξανθό μαλλί σε σχήμα καρδιάς και φορά μπλε και κόκκινα ρούχα. Ζει στη Λιμνούπολη και οι κάτοικοί της τη βλέπουν πολύ συχνά να τρέχει ξοπίσω από τον Σκρουτζ και να εκλιπαρεί για μία ματιά του.

Εκτός από αθεράπευτα ερωτευμένη με τον σκληρόκαρδο δισεκατομμυριούχο, η Τζένυ είναι ρομαντική, ευαίσθητη και καπάτσα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει κάτι και να μη το φέρει σε πέρας, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Το μόνο που δεν έχει καταφέρει ακόμα είναι να πείσει τον Σκρουτζ να της δώσει το κλειδί της καρδιάς του.

Συνεταίρος στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, ο Λούλης Λουλάκης (Jubal Pomp το πρωτότυπο όνομά του στα αγγλικά), ένας επιχειρηματίας της συμφοράς, που έχει ως πρότυπό του τον Σκρουτζ, αλλά ποτέ δεν καταφέρνει να τον ξεπεράσει.

Το όνομα της ηρωίδας σε άλλες γλώσσες

Αγγλικά Brigitta MacBridge
Γαλλικά Brigitte McBridge
Γερμανικά Gitta Gans
Δανικά Mary Moseand
Ιταλικά Brigitta MacBridge
Ολλανδικά Gitta Gans ή Brigitta Gans
Πολωνικά Kaczencja Pazur
Σουηδικά Gittan
Φιλανδικά Riitta Hanhi

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ