Η ιστορία της Χαποέλ Μπερ Σεβά

Ποδοσφαιρική ομάδα του Ισραήλ, από τις δημοφιλέστερες της χώρας. Εδρεύει στην πόλη Μπερ Σεβά (201.086 κάτοικοι), η Βηρσαβεέ της Βίβλου, που βρίσκεται στα νότια του Ισραήλ, στην έρημο Νεγκέβ. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (1975,1976, 2016) κι ένα Κύπελλο (1997), ενώ η ευρωπαϊκή παρουσία της είναι αμελητέα.

Ιδρύθηκε την 1η Μαΐου 1949, ένα χρόνο μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ κι εντάσσεται στα αθλητικά σωματεία που δημιουργήθηκαν υπό την αιγίδα της Εργατικής Συνομοσπονδίας για την άθληση και την αναψυχή των εργατών (Χάποελ = εργάτης, στα εβραϊκά).

Τα χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το λευκό και τα παρατσούκλια της «Η Υπερηφάνεια της Νεγκέβ», «Καμήλες» (επειδή εδρεύει στην έρημο) και «Τρελοκόκκινοι», λόγω της αφοσίωσης των οπαδών της, που είναι από τους πιο φανατικούς του Ισραήλ. Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα της είναι ο Γιόσι Μπεναγιούν, με σπουδαία καριέρα στo αγγλικό ποδόσφαιρο (Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ). Αγωνίζεται στο γήπεδο «Γιάκοβ Τέρνερ», χωρητικότητας 16.126 θέσεων.

Χάποελ εναντίον ελληνικών ομάδων

Αγων. περίοδος Διοργάνωση Αντίπαλος Σκορ
1994 – 1995 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
(προκριματικός γύρος)
Άρης Θεσ. 1-2, 1-3
2016 – 2017 Τσάμπιονς Λιγκ
(3ος προκριματικός γύρος)
Ολυμπιακός Π. 0-0

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε κάθε μέρα στο email σας τα σημαντικότερα άρθρα του «Σαν Σήμερα .gr»


ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΟΥΣ

premium Γίνε συνδρομητής με μόλις 8 € / μήνα, στήριξε τον αγαπημένο σου ιστότοπο
και απόλαυσε premium περιεχόμενο, χωρίς διαφημίσεις!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ